hoi monika,
ik heb nog wel een paar lekkere hapjes voor je .
sommige zijn makkelijker en sommige iets bewerkelijker.
wat denk je van gebakken kippenlevers omwikkelt met bacon of ontijtspek.
Snij de levers in hapklare stukken en omwikkel ze met het ontbijtspek
en bak ze lekker knapperig, pas op het spettert wel koud en warm te eten.
of plakjes salami gevuld met monchou of een kruidenkaas (boursin ofzo)
opgerold tot een hoorntje.
of komkommerschuitjes gevuld met zalmsalade.
snij de komkommer in stukken van ongeveer 4 cm en hol ze voorzichtig uit
zodat er nog een bodem onder zit vul ze dan met de zalmsalade en
versier ze met een blaadje platte peterselie
of gevulde tomaatjes met hampreisalade.
snij de tomaten doormidden en bestrooi ze iets met zout en peper
en snij aan de onderkant voorzichtig een
plakje af zodat ze goed staan hol ze uit en vul ze met de ham-preisalade
versier ze met peterselie.
of maak lekkere pittige gehaktballetjes.
of een gevuld ei.
kook de eieren in zeven minuten hard.schrik ze af en laat ze goed afkoelen.
pel de eieren en snij ze in de lengte door.
haal het eigeel eruit en prak het met een vork heeeel fijn.
doe er naar smaak zout peper kerriepoeder paprikapoeder 1theelepel mosterd naar smaak in
(maar pas op de mosterd kan te overheersend zijn als je teveel gebruikt)
en mayonaise in en vermeng dit heel goed.
snij een uitje heel fijn en doe dit bij het eimengsel.
snij aan de onderkant van het halve ei aan de onderkant een stukje af zodat ze beter
staan en vul de eieren ermee.
garneer met een blaadje peterselie een een beetje paprikapoeder.
dit is voor 6 eieren. Als je meer eieren wilt vullen gewoon meer peper zout enz. erin doen
of coctailworstjes in bladerdeeg.
ontdooi de plakje bladerdeeg en snij ze in repen ter groote van de worstjes
smeer ze in met scherpe mosterd (dijon) en leg er een worstje op.
smeer de randen van het bladerdeeg in met eigeel en rol de plakjes op.
bak je in de oven op 180 graden totdat ze goudbruin zijn.
ze zijn koud en warm heel lekker.
of roggebrood dominostenen.
snij het roggebrood in vierkantjes (ze zijn ook kant en klaar te koop)
snij brie of camentbert in stukken ter groote van het rogge brood
stapel om en om roggebrood brie roggebrood brie en zet het vast met
een coctailprikker.
of roggebrood met zoute haring met een beetje gesnipperde ui.
of toastcupjes gevuld met huzarensalade.
Ik hoop dat je wat hebt aan deze hapjes en ik zou graag van je willen
weten wat je ervan vindt.